樓主: leotang1994
打印 上一主題 下一主題
收起左側

~◙ 戀▧愛◙ ++"未經歷過,,也不知道什麼叫愛*

琪拎起杯水潑落叔叔度就走左

叔:好~有個性~睇妳幾時番黎搵我

坐以待斃or NOT ((結局篇))

跟住個禮拜

叔叔都有吩咐暗箭d靚對kihei攻擊

見到系kihei既人就打

好多人都以兩,三個人對廿幾個人

根本打吾贏

好多人都頂吾順

有d入左e院

有d跳槽去暗箭

有d直情死埋

熙:依家..佢地越黎越猖狂..睇黎vi番到去都無乜進展

項:唔通...真系要咁做..((自言自語))

娜:做咩妳自從見完個個人之後就咁愁既

琪:無^^ [[再系咁..kihei系咪會完,,]]

熙:吾可以坐以待斃架

琪:坐以..待斃?! ((自言自語))

君: ((黎左))做咩呀?!你地傾緊d咩呀

琪:吾可以坐以待斃....kihei...希((又自言自語))

君:琪??

琪:對吾住呀..我出去一陣((跑左出去搵叔叔))

君:琪~

~~~~~~~~~佢屋企

叔:黎左喇~等左妳好耐喇

琪:我決定左...我嫁比雨喇..

叔:咁先系架嗎^^[[雨一家好開心]]雨~聽到啦

雨:真既?!琪((攬住琪))

琪:系...系呀((d眼淚又流晒出黎))

雨:太好喇..妳知吾知我真系好愛妳

琪:我..知...[[君..原諒我..為左kihei..我無辦法吾咁做...]]

叔:琪~妳由聽日開始就系度住啦

琪:下..y [[我都應承嫁比你啦啦隊~點解仲要我搬黎住哦]]

雨:我地要準備婚禮d野呀嗎

叔:系囉~妳嫁左比雨..都會一齊住架啦,,依家早d搬黎未當習下慣下囉

雨:系囉^^[[咁我可以見多d妳^^好開心呀]]

叔:一於系咁決定啦

琪:但系...

叔:妳系kihei主席呀可~kihei有妳真系幸福,睇泥妳都應該好為 kihei覑

想架啦

琪:...聽日..我會拎埋d行李..黎

雨:我聽日去接妳呀

........

琪尼晚根本就訓吾覑

點知~君好似知佢訓吾覑咁

打左黎

君:老婆^^

琪:君...

君:妳把聲咁既~[[妳..喊過黎??]]

琪:無..有d感冒姐..((其實琪岩岩先為左嫁比雨件事喊完))

君:咁有無事呀

琪:無事啦^^[[今次..好可能系我同你最後一次咁樣傾電話啦]]

琪一諗到尼度

d眼淚就好似缺堤咁流出黎

君:妳今日點解無端端跑左去既

琪:哦..因為我約左人..

君:哦~原來系咁...嚇得我呀

點解君連d咁既藉口都信?!

因為真正既愛情會令人百分百信任對方

琪:君...

君:咩樹^^

琪:如果呢..有樣野對你黎講好重要既..咁你會吾會為左尼樣野放棄一

切都去保護佢

君:對於我黎講~最重要既野就系妳~我願意為左妳放棄一切

琪:T.T系呀

君:做咩咁問既^^?

琪:再問你多一條問題呀~如果我..同你提出分手...你會點

君:傻豬黎既

琪:答我呀

君:如果我放手~妳會開心既話~I DO~

琪:T.T你吾會吾捨得我咩

君:會~我緊會啦...but..只要妳開心..我都無計啦
回復 支持 反對

君:如果我放手~妳會開心既話~I DO~

琪:T.T你吾會吾捨得我咩

君:會~我緊會啦...but..只要妳開心..我都無計啦

琪:君....咳咳..咳...((喊到咳))

君:做咩呀?!妳咳就快d休息啦~唔系病左我心痛架

琪:唔好啦...陪我牙 [[我驚....失去你..]]

君k..小心d身體先得架嗎

琪:有你系我身邊~我驚咩哦[[....可惜..並吾系永遠]]

君:咁妳又同我定啦~我實會好好咁照顧妳^^

琪:你真系好...

君:老公應該對老婆仔好架嗎..係咪先~老婆豬^^

琪:系既~老公豬^^[[君..我....對吾住]]

就系咁

佢地傾通宵

尼煲粥夠晒飽啦

第2朝

君太掛住琪啦

索性黎搵琪

君:老婆我黎左啦^^

琪:黎左喇...((隻眼原來比琪喊到又紅又腫..但系係君黎緊個陣..比琪

用冰[乎]到消晒))

娜: ((比佢地嘈醒)) ~"~咁早呀

君:掛住老婆仔呀嗎

琪:君...((突然變得好嚴肅))我地..分手啦....

君:晨早樓樓玩埋尼d野既^^哈..

琪:我認真架

君:哈..((知道琪系認真))無可能...尋晚仲好地地架

琪:我搵到個比你更好既人...

君:咁妳會吾會幸福呀((忍住d眼淚))

琪:我會...我會好幸福

君:...系牙..

琪:一定會..[[好傷心....]]

君:..咁就好啦..祝妳..幸福...((行左出門口))

[[點解.....一切都..變得.太快....琪......]]

娜呆晒.....

君一走左..琪即刻忍吾住喊左出黎...跟住仲暈左

娜:琪~

........琪醒番

琪:娜...T_T ((攬住娜))

娜:點解突然同君分手既...你地尋日仲好地地架

琪:...嗚嗚嗚嗚嗚嗚

娜:係咪同前日個電話有關..有咩唔怕同我講哦..((娜既直覺不嬲都好

準))

琪:嗚~...kihei未出左問題既..原來系........... ((解釋))

娜:妳就為左咁應承左同君分手..而同一個妳吾仲2既人結婚...

琪:...嗚嗚....

娜:stupid~可能仲有第2d解決方法架嗎

琪:我吾知呀...嗚嗚...對吾住呀君....

娜:我依家即刻去搵君番黎

琪:唔好去..算啦.....況且佢地實吾肯放過我既..遲早都會駛出d吾知咩

手段....結果.未又傷害到君..長痛不如短痛啦..我無野哦^^喊完之後

好好多[[......]]

娜:真系無野?[[信妳就奇..成日都口不對心..]]

琪:其實做少奶奶都吾錯呀^^~起碼..kihei無事先啦...

娜:為左已經死左既人留番落黎既野而犠牲自己同君...咁都叫吾錯咩

琪:..........

[叮噹~]丫雨到左門口

雨:琪~得未呀我到左啦

~~

琪:我走喇..

娜:琪呀..

琪:bye~我仲會番學既..吾洗咁哦

娜:baga...正蠢才
回復 支持 反對

琪:我走喇..

娜:琪呀..

琪:bye~我仲會番學既..吾洗咁哦
最痛苦的事~

娜:baga...正蠢才

搬到雨屋企既第一日

琪覺得一切都好吾慣

無左娜把姣聲..好吾慣

身邊多左個男仔

整日問妳有咩想要

有無咩吾滿意

等等

可能好多人恨都恨吾黎

但系琪就吾恨

只系第一日咋

琪己經覺得好煩..好悶..好吾開心

連番學都吾好得去邊

君系琪面前都扮得自己好似好開心咁

其實自己個心卻一d都吾好受

有時仲覺自己扣錯鈕都吾知

琪心入面...

又何嘗好受

每日都要扮到自己好開心好幸福咁

等君真系以為翜過得好幸福

世上最痛苦..

莫過於此

明明相愛卻不能一起

當對方吾系度個陣

自己又偷偷地咁傷心

~~~~~~

一番到學就見到

君比整班女仔圍實晒

比覑以前

d女先無咁猖狂..

但系當佢地知道君同琪散左

就即刻痴埋君度

女a:君君~今日放左學我地去邊玩好呀

君:妳仲2啦^^

女b:咦~((姣))君君你扣錯左鈕啦~等我幫妳扣番

君:..唔該^~^

女b:好幸福呀

君:只要妳幸福就得啦((望左望琪))

女c.d.e.f....:君君你肚吾肚餓呀

女c:我買比你食呀

女d:我買呀

女e:我買

...

君:我地一齊落去未得囉[[其實我..咩都吾想食..我正系想要琪...]]

女:^~^好呀~~

成班女仔跟晒君走左

而其他班既就系出面會合

=______=''

琪:......[[君.......]]

~~~

叔:我揀左日子啦

雨:咩日子

叔:你地結婚既大日子呀~下個月2號好日黎架

雨,琪:下~咁快

叔:我check過啦..個日好日黎架

雨:叔叔話事啦~尼d野我地兩個都吾識既((攬住琪))

琪:系囉((假笑))

叔:咁聽日去試婚紗啦

雨;好呀^^

琪:嗯^^..[[..好快我就要嫁比雨啦..丫雨吾系吾好..只不過我對佢無fe

el..一d都無...]]

...琪打比娜

琪:娜~

娜:咩樹^^

琪:做我伴娘呀~尼次..可能系我最後一次想妳幫我做既事

娜:有無咁嚴重呀~好友出到聲我點會吾做呀伴娘哦^^

琪:thx..咁聽日10點系MKxxx婚紗鋪等

so..琪同娜特登請左日假去試婚紗

~~~婚紗鋪

琪:黎左啦

娜:^~^仲洗講既

雨:hi~妳就系娜^^

娜:hi..[[..尼個死蠢咁都吾知仲2個個人系比自己牙叔威脅先嫁比你..]]

wedding planer=經

經:雨少~尼兩位就系新娘同係娘喇

雨:估下邊個系新娘

經:一睇就知尺位系啦((比一比琪))

琪:妳又知既

續~

-------
回復 支持 反對

-------------------------------------
雨:估下邊個系新娘

經:一睇就知尼位系啦((比一比琪))

琪:妳又知既
婚紗的背後~[[結局篇]]
經:以我經驗lo^^~新郎一定會企新娘隔離

雨:哈..^^

琪:- - [[犀利..]]

經:等我自我介紹先~我叫man..叫我牙曼就得啦~我系你地今次婚禮

既wedding planer

琪:我叫陳心琪~丫琪

娜:我系佢死黨林定娜~娜

曼:咁依家去睇下d 3先啦

無幾耐......

叔叔同怡到左

琪,娜同雨都換晒3

叔:雨~

怡:hi~雨^^仲有琪同娜((懶熟))

琪,娜:怡.......((驚訝))

雨:妳地識架

怡:怡呀~仲好~熟添((強調個好字))

叔:咁妳系磘下舊先啦

雨:see you~

.........

怡:仲以為妳會嫁比君tim

娜:妳想講d咩

怡:原來妳未又系個負心人

琪:妳講咩呀

怡:岩岩聽到雨要結婚~娶個個人叫陳心琪..我都吾系好信....

怡:點知今日黎睇~估吾到真系妳哦

琪:so what?....((悜強..扮若無其事))[[君....]]

怡:無~我以為妳會同陳俊君一生一世~原來都只不過系咁

娜:尼度吾到妳出聲

怡:乜真系咩~哈..我系雨叔叔條女呀

琪:同個咸濕佬?!((不敢相信))

怡:就系因為佢~我先可以報到仇((怨恨))我一句野就可以令佢迫到妳

同一個吾仲2既人一齊啦((笑))

琪:唔怪之得...原本..丫雨都成全我..後尾雨既叔叔又挑番起件事~ 哈..

((無奈地笑)原來系妳........

琪:係妳......

怡:仲陸續有黎呀..我要妳試下個種感覺系幾難受..哈哈哈~((奸笑咁

走左))

琪拎埋左一面..

扮整緊件婚紗

其實已經喊到收吾到聲

娜:...[[琪....我一定會幫妳.....]]
回復 支持 反對

琪拎埋左一面..

扮整緊件婚紗

其實已經喊到收吾到聲

娜:...[[琪....我一定會幫妳.....]]
-----------------------------------------------------
作:聽尼首歌黎睇啦
http://diansha.cn/music/6s=Song= ... _Jin=Dear+Diary.mp3
M2M既Dear Diary~
--------------------------------------------

◙~悲傷的婚禮~◙(上)(結局篇)

在這婚禮

個個都掛上笑臉

最真誠的笑

但...

唯獨琪既最假

因為尼個婚禮根本就吾系佢所要既

新朗..也不是她的最愛

.....

........

...........

一大早

琪就要起身準備婚禮既野

之後換晒婚禮

曼:哇~琪今日好令呀

琪:係咩..((cool))

曼:做咩呀~今日系妳既大日子啵~做咩吾開心咁既

琪:其實..表面上一切都好好..但系..我嫁比雨..只不過系比佢牙叔迫...

曼:下...((驚訝))你地吾系兩情相悅咩~妳吾系愛佢咩

琪:我..根本就吾系佢

曼:妳應該一早同我講架..

琪:同妳講有用咩...妳根本就幫吾到手..((望住同君影既貼紙相..d 眼淚

又流出黎))

曼:佢先系妳愛既~係咪

琪:..算啦..((抹走d眼淚)) [[怪就怪自己個陣許下尼個承諾]]

睇黎..

今次琪....

堅強左!!

無以前咁脆弱

因為

佢知道..

今次君吾會再出現..

吾會再幫佢解決

只可以自己解決...

一個人地

~~~~兩日前~~~~~~~

娜去左搵君

搵極都搵吾到..

最後

上左學校天台

見到君系度飲緊酒

君:琪...陳心琪~((大叫))妳要幸福呀...

君:妳幸福.....我就..自己..一個..妳好自私....((泣))

娜:..........

娜:如果佢吾幸福呢

君:.....系娜呀..

娜:我話如果佢吾幸福呢..咁你會點

君:妳講咩呀~!佢話佢會幸福

娜:個傻婆講既野你都信~其實佢..一d都吾幸福

君:妳咁系..咩意思..

娜:佢吾會幸福..無左你佢一定吾會幸福

君:系咩.......

娜:佢系比人迫架..佢系為左kihei而被迫離開你..同第2個佢吾愛既人

一齊...痛苦既吾只你一個~相反..琪仲痛苦....琪要嫁比雨...

君:正蠢才...大蠢才..傻婆......((想去搵琪))

娜:你依家去無用架

君:咁妳想我點~我唔忍心見到我愛既人咁呀..

娜:你依家去可能令到琪有危險~後日...佢地結婚..你要去阻止佢同雨

既婚禮!!到時會有好多人..相信佢地吾會對你地點....

娜:你只要系個陣企出黎講明一切..咁琪先會得到幸福

君: okay...[[傻豬..等我呀~一定要等我]]
回復 支持 反對

◙~悲傷的婚禮~◙(下)(結局篇)
~!!!!!!

曼:既然唔系兩情相悅,只系一廂情願~咁結左等於未結..

曼:根本就無幸福!!

琪:我都放棄左幸福尼樣野lu~行啦...

曼:.........[[我都系..第1次做單吾系兩情相悅既婚禮..早知系咁....就應

該一早拆晒佢...]] ((內疚..))

教堂~~

曼:伴娘呢?!仲未到咩

琪:等我call下佢呀

.........打打打~~

琪:無人聽呀..[[娜妳去左邊呀..]] ((又打左十幾次))

曼:仲系無人聽呀??

琪:...係..

雨:老婆^^我泥啦~

琪:係呀^^((假笑)) [[老婆?...君..]]

雨:娜呢@@

琪:唔知呀..打比佢又無人聽....

雨:下..

叔:差吾多系時候行禮啦

琪:娜都未到!!!

雨:再等多陣囉

叔k^^今日你地大晒 [[丫雨話等未等囉]]

半個鐘..一個鐘....個半鐘......兩個鐘後~

叔:.......個伴娘咁耐都未到架..

琪:.......((琪一路都打緊比娜))

雨:算啦..不如吾好等

琪:等多陣先啦...

琪用佢個對水汪汪既眼望實雨

從來..系從來都無人可以抵抗到琪對眼

a:出面d人客等得好吾耐煩喇

叔:算啦~唔好等喇..伴娘姐

琪:伴娘好重要架!!比多半個鐘我..

雨:系囉((果然..雨都抵受吾住..))

叔k..

~~~~~~~~~~~

君一早就換定令令西裝

suit埋個頭

佢知道今次系佢最後一次機會...

君收左個郵包~

入面系一對介指

係君專登系埃及訂番黎..

介指名叫 K.K

君既英文字母頭叫k,琪又系k

尼對介指系由埃及一對好出名既兩公婆整既

佢地出名既除左系佢地既手工

而且仲系佢地既恩愛..

而尼對介指既含意就系

祝戴上尼對情侶介指既情侶好似佢兩老婆咁

永永遠遠幸福~恩恩愛愛~

上面仲刻左

~    My Love K.
回復 支持 反對

◙~悲傷的婚禮~◙(下)(結局篇)

~~~~~~~~~~~

君一早就換定令令西裝

suit埋個頭

佢知道今次系佢最後一次機會...

君收左個郵包~

入面系一對介指

係君專登系埃及訂番黎..

介指名叫 K.K

君既英文字母頭叫k,琪又系k

尼對介指系由埃及一對好出名既兩公婆整既

佢地出名既除左系佢地既手工

而且仲系佢地既恩愛..

而尼對介指既含意就系

祝戴上尼對情侶介指既情侶好似佢兩老婆咁

永永遠遠幸福~恩恩愛愛~

上面仲刻左

~    My Love K.

續~

教堂~

君娜比佢張帖入左去..

坐系最前面第2排
~~~

神父=教
教:陳心琪小姐,妳是否願意與陳俊君先生結為夫婦~並與他永遠一起,對他不離不棄
琪:我....願意^_____^
教:陳俊君先生,你是否願意與陳心琪小姐結為夫婦,照顧她一生一世,對她不離不棄
君:我...願意^v^
教:請新郎同新娘互相交換介指.......
((君幻想緊))

---------------------
半個鐘過左...
叔:夠晒鐘啦~出去啦^^

琪:.....[[娜..妳系邊呀.....]]

雨:^^
~~~~~~~~~

教:請各位來賓站立~婚禮即將開始

da~da~dada~da~da~dada......((結婚音樂))

琪穿住套好令既婚紗行緊入泥

君:[[琪~妳今日好令..]]@@

全: @@個新娘好令呀..同新郎好襯呀

有人話女人係結婚個陣系最開心~最令既~

最開心?!琪唔系囉....但系仲要保持笑容

其實咁咁樣..系好辛苦.......

最令?!吾洗講佢實系~

教:林亞雨先生~你是否願意成為陳心琪小姐既合法丈夫, 照顧她一生

一世,對她不離不棄~

雨:我願意^^

教:陳心琪小姐~妳是否願意成為林亞雨先生既合法妻子

系尼個時候

君企左起身

正當d人想望實佢個陣

{{what can I do?tell~me~what can I say...}}

琪電話響左

p.s.琪將個電話放系花球度~驚娜打黎會聽吾到

來電顯示:娜~

叔:搞錯~成何體統呀(想阻止琪聽but比雨阻住左))

雨:等佢聽左先啦

-~-~-~-~-~
琪:娜~妳系邊呀?!婚禮開始左啦
x:乜系咩~哈((奸笑))
琪:怡?妳做咩用娜個電話打黎..
怡:做咩呀~好掛住妳個好~朋友呀?
琪:娜呢..叫佢聽
怡:吾知呢~哈
琪:娜系妳度!!妳捉左娜.........
怡:哼((奸笑))果然系陳心琪..
琪:妳捉左佢去邊!!
怡:同妳講野真系得意
琪:好講啦哦...((憤怒))
怡:依家即黎xx4號碼頭
娜:琪~吾好黎呀((尖叫))
怡:郁佢~((對d靚講))
琪:頂妳..妳夠膽郁佢一條頭髮~妳就死
怡:妳再吾黎~我就要佢死
娜尖叫...
[嘟嘟嘟....]

琪:妖..

雨:咩事呀?!((關心))

琪:娜比怡捉左..

叔:個條8婆玩野

琪:sorry...我唔可以嫁比你住

雨:傻啦~救左人先講啦

君:..琪~

琪衝左出去無聽到

雨:我去call靚

叔: ok~我去睇番佢搞過d咩先

琪獱左部跑車去

君就緊系跟住去啦..

同時打比文,臻,vi佢地(vi番左黎)

君:文,vi,臻~快d call靚去xx4號碼頭..娜比人捉左...

vi:damn it......Na~~[[妳吾好有事呀]]

君:琪去左個度..我依家都去緊..你地盡快泥啦

續~聽日就結局啦!!!
記得吾好錯過!!!
系07年既最後一日post上[戀]既結局~
回復 支持 反對

◙ 戀▧愛◙ ++未經歷過,,也不知道什麼叫愛*° ]]

[[結局]]

===================================
http://fjtct.now.cn:7751/cmy.ide ... files/tatayoung.mp3
Tata Young既I think of you~
聽啦~@!!!
====================================
君:文,vi,臻~快d call靚去xx4號碼頭..娜比人捉左...

vi:damn it......Na~~[[妳吾好有事呀]]

君:琪去左個度..我依家都去緊..你地盡快泥啦

~~~~~~~~~~~琪到左.....

a:跟我黎

到左個大貨倉

琪見到娜比人綁實晒...仲.......衣衫不整..知道咩事啦...

琪:娜..((跑左過娜度))

娜:嗚嗚......

琪:死8婆..妳郁娜

怡:郁咩妳都卓卓有餘呀

琪:妖((火))

娜:琪..快d走

琪:妳認為我會咩

琪解娜解開d繩..跟住除左件外套比娜穿住

p.s琪系出黎個陣是但左件3..穿住..(黎唔切換婚紗)

怡:郁佢((指住後面幾廿條靚))

佢地系暗箭d人

知道琪系雨既老婆

所以無人敢郁

怡:做咩呀~~我叫你地郁佢呀

a:比雨哥知左..我地死硬架..

怡:陳心琪..估吾到妳都有番兩野....你地吾郁呀嗎!!我郁~

靚:NO~((阻住怡))

怡左支槍出黎指住娜

怡: (琪)叫佢地行開~唔準跟泥

琪:.....聽到啦......照做呀

班靚真系吾郁..

怡:妳(琪)跟我出黎((用娜威脅琪))

貨倉出面~

個陣已經傍晚啦

而君都到左系度搵緊琪

怡忽然間推開娜

用槍指琪

怡:陳心琪~妳搶走左君..仲搞到我要投靠條老淫蟲..我既青春.......

怡:我既身體..都比佢霸佔住..系妳!!系妳搞到我咁架((大叫))

怡拎住槍對住琪既心口

開左左槍..

系尼個時候.......

召係怡開槍之際..

及時趕到....搶左佢手上既槍...怡嚇到走左

琪:君~T^T((攬住))

君:唔洗驚~我會保護妳,永遠永遠咁^^((攬實))

好快警察到晒捉晒d人

最後琪同君佢地經歷左咁多野..終於都可以一齊

大團圓結局

大家都應該系想個結局咁..

但系..事實上唔系咁..

-----------

君聽到之前怡系度嘈把聲..

於是搵到過黎..

怡開槍描準琪既心臟射落去

[[砰.....]]

琪瞇埋左眼....

琪:.......[[點解...吾痛既....]]

琪撐大番對眼....

見到..君企左系琪前面

君:啊.......

琪:君......((呆左))..君...((泣))

原來君...就系怡問槍前一秒趕到

之後用最快既速度跑左去琪度..用自己身體擋住尼槍

中左槍既君..d血狂流.....

琪用自己對手1掩住君既傷口

怡:君?!哈哈..報應呀..哈...((喊緊))你居然為左佢擋左尼槍....你傻架..((癲左))哈~

哈哈哈....((跑左去))

琪:君..你吾會有事架........

君:琪...可以識到妳..我..我好開心...

琪:唔好講野..我去call白車..你好快就無野((d眼淚又失去左控制咁流出黎))

君:我地..經歷左咁多野....對吾住呀...我最後..都吾可以..娶到妳~

琪:可以架..你得架,,你依家唔好講野住啦..

君:我依家吾..講..以後就講吾到啦...

琪:唔...唔會架.........嗚..

君:我未..講過..話...我要..長命過妳既..因為我......就系..唔想見到..妳為左..我喊...

君:男人..系..唔應該....比女人流一滴眼淚....但系.. 我.....做唔到..對吾住呀..((流緊
眼淚))

琪:唔系架~你會比我長命架~你仲要同我結婚..我地仲要生好多好多bb 架..

君:哦^^((勉強左笑左笑))系哦..我點可以..比我既傻豬..為我傷心架..哈..

琪:咪系囉..[[你要撐落去呀....我無左你吾得架...]]

君:傻婆..喊埋尼次就.好喇..我想..見到妳笑..既樣...... ((呼吸開始變得沉重))

琪笑左笑...

君:老...老婆..我可..以保..護..到妳.......我..好開心..^^........

君:..我....我..愛妳................

琪:君~陳俊君......((攬住君既..屍體))我都好愛你...好愛好愛你.........
回復 支持 反對

================================
http://www.okeylove.com/photo/000/254/65/audio/4.mp3
I think I ~浪漫滿屋插曲
================================
琪既婚紗...染滿君既血........

琪..一直坐左系度........呆左..連喊都吾識喊........反而....笑...微笑緊..

琪:你話你仲2見到我笑架...我依家笑左喇......你做咩吾撐大你對眼望住我....

琪:陳俊君........你好衰..好衰好衰.....

突然....有樣野由君既褲袋..跌左出黎..

琪執左起身.....

琪:....介..介指........((忍吾住..喊左出黎)) 嗚.......嗚嗚嗚嗚嗚..

攬到君好實好實.......

{{i think i love you~.....}}君電話響........

琪:..嗚..嗚嗚.......((無聽到))

再響.......

琪聽左

x:新年快樂~

琪收左線........

琪:無左你...我點會快樂....嗚.........

忽然...琪諗起君系佢係日本個陣sd左好多sms同留言黎

但系佢無睇到...只系keep住舊尼部電話........系度

琪拎左出黎..

有好多好多未接電話....全部都系君打既.....留言都過 50..sms更加...吾洗講

琪開左留言信箱......

君::唔好嬲我啦..我錯左d咩同我講啦

::唔好唔聽我電話啦

::琪..我愛妳...

::系5系關於怡架??我直覺認為...係,我同佢無野架..妳要信我

::妳..改左電話?!..唔好避我啦......

::妳走..因為妳想我同怡一齊??

::..既然..妳想既..我..未同佢一齊囉

::不過..我最愛既..始終..都..系妳

SMS>

君"好掛住妳,妳又掛吾掛住我

"琪,我今日見到個女仔好似妳..哈~仲攬左落去tim..好瘀

"我地...仲系咪朋友呀

"我真系好愛妳

琪:...點解..嗚嗚.....唔比我早d見到..嗚~

琪又找出依家部電話

原來..君打左黎廿幾次...SMS都31個

君"如果妳幸福,我祝妳同佢幸福

君::我知妳點解會咁..娜話晒比我知啦..妳唔好呃我啦~我會好心痛架.....妳根本就

吾會幸福~我陳俊君系唔會比我愛既人受苦~妳既婚禮我一定會黎..但地新郎一定

唔會系李亞雨~只有我先比到妳幸福!!!!!!!

君"我諗妳穿婚紗一定會好令!而我更加吾洗講la XD'

君"岩岩呢,我發左個白日夢tim!我同妳終於結到婚la

君"點解咁耐都唔見妳出黎既?系咪發生左咩事

君"以後d野唔好自己背晒上身~妳比晒我^^我幫妳背!!

琪:君......嗚嗚嗚嗚......((系咁喊..))

雨:....佢都死左啦..尼d野無如果.無將來架啦

琪:收聲呀.我同君..系有將來架.......

雨:哼..((笑))乜系咩....

雨行左去君度...

琪你想點呀

雨:佢令到妳咁傷心,so~我未將佢消失系妳眼前囉

琪:唔得~((執左地下把刀指住雨))

雨:好快妳就吾會再傷心..番泥我身邊((一滴滴既眼淚流緊落黎))

但系雨一手就搶左過去

仲插落君度..

但系今次..

到琪用自己既身體擋住左

把刀..插左落琪度

琪:.....唔可以..郁君一條..頭髮

雨:琪....

琪:唔準..行過黎.......

雨: ((好難過)) [[我居然..插左落琪度...]]

琪訓低系君既懷抱入面

傷口既血雖然狂流出黎

好痛好痛..但系琪好開心

可以同君一齊死

琪望住個天..

諗番起同君

發生既咁多野

由認識........

到校花校草比賽

贏左..仲做埋情侶

後來琪誤會左君.....去左日本

番黎又撞番君

直到同佢和好....

又發生左種種.......種種既事

到最後........

就系尼度一齊共生死

琪拎起個對介指...

一隻戴系自己隻無名指

而另一隻就戴系君既無名指上

從此.....

陳心琪與陳俊君就系夫婦

永不分離
回復 支持 反對

.......

當文佢地趕到個陣

君同琪已經...........

而娜就因為過度驚恐暈左

系佢地到左無幾耐....

暗箭d人都到左...

雨既叔叔見雨為左琪咁傷心

就覺得系佢地搞到雨咁既..

於是就發起今次既戰爭...

再加上kihei同暗箭本身已經吾gur對方.....

結果又打.....打得好激烈

戰果..........

kihei贏左

但系.......文,臻,vi,熙同娜

最後都..........同君and琪一樣...............

可能佢地依家聚埋一齊

食緊high tea~

在天堂既一處傾緊佢地過往發生既種種事...

........[[完]].......
回復 支持 反對