樓主: leotang1994
打印 上一主題 下一主題
收起左側

~◙ 戀▧愛◙ ++"未經歷過,,也不知道什麼叫愛*

上集....
琪: ((醒醒地))早晨

熙: ((望實琪))^^

琪: ((醒左))熙~~~~~~~((驚訝))...你點會係度

行動~action~~

熙:娜比我入架^^

琪:=///=番出去牙>3<比伙睇晒我個衰樣喇((掩住塊面))

熙:妳訓教個樣好可愛呀^^((比琪趕左出門口))

梳洗完後......穿埋校服

琪: ((落左去食早餐))早晨牙

熙:早晨^^((穿住圍裙))

娜:早牙

v:早~

琪: ((發現熙穿住圍裙))@@+熙!!你....做咩穿成咁呀??

熙:^^

娜:佢話要整愛心早餐比妳食哦 xD''

琪@有口福喇^^

v:睇下人地對妳幾好

熙:應該昸

早餐有琪最仲2既蛋治,無提子既提子包....

尼d野又令到琪諗起君...

琪:[[君....NO!!我吾可以再諗佢]]

熙:點呀??!

琪:好好味呀^w^

熙:^^妳仲2就好喇

過左半個鐘...........

琪:我食飽喇

娜:終於食飽喇...

v:食左30分零9秒

熙:吾緊啦^^''

琪:ya

娜:係你先忍到佢

v:茅錯

熙:夠鐘番學喇

娜:不如今日行路番學呀

熙:y??

娜: ((細細聲))比機會你咋

熙:^^ ok''贊成

v:贊成((比娜迫))

琪:好牙^^
回復 支持 反對

~~~~~~~~~~~~~~~~~

行行下....

娜:呀><''我突然醒起漏左係屋企未拎,,要番去拎

琪:哦...

娜:vi~陪我去

v:當然^^''((用眼神表達)):::妳尼招未免太老套啦

娜: ((回)):::橋吾怕舊最緊有人要受

v:==''

依家得番琪同熙

熙:係呢~

琪:咩牙?!!

熙:妳平時仲2做咩架

琪:玩^^玩咩都得,最緊要有得玩

熙: o..咁...我吾系比壓力妳,,姐話尋日件事...妳考慮成點

琪:um...我都諗左成晚...我..

忽然有個班人住劈友刀沖埋黎

熙即企係琪前面用手護住佢

熙: ((見到d人紋左暗箭既紋身))暗箭...

成班人湧過去

熙:討厭((系書包度左支棍出黎))都預左有今日..好彩系書包度放左支棍

琪: o..我無武器,,但系可以係d人度

x:上~

話咁快琪就係某個人度搶左把刀,,feel到把刀好掂

琪:睇黎佢地係把刀度加左料,,好利架,小心

熙:系既

一個,

兩個,

三..

四,

五..

六....

越黎越多人軲低

琪:刀掂人吾掂..有鬼用咩?!
回復 支持 反對

忽然有個人突襲琪

比熙見到,熙即刻幫琪擋住

熙:牙><''((隻手狂飆血))

琪:熙....

琪諗起上次丫希又係咁為琪擋左招

令到琪既仇恨感大增

琪:你地...居然傷到希~(熙)...你地..將會受到..懲罰

尼個時候既琪由一個天真可愛既女仔

變左個殺人如麻既惡魔...

直情開始變第二個人.

拎起把刀...

1秒

2..

3...

4...

......

30秒後

全部人趴晒係地...d人比琪斬傷晒....

但係琪無殺佢地...

因為琪想慢慢咁折磨死佢地

熙: ((睇到呆晒))琪~夠喇

琪: ((瞪實熙))吾關你事...尼件事係佢地引起,,所以要由佢地既血去平息

熙: ((攬實琪))妳係我架,我絕對吾會比妳咁做

琪: ((變番原本個琪))熙.....

熙:做我女朋友,,等我黎保護妳

琪無講任何野

只係攬實熙

用行動表達左

.....

你 !!

------------------------------------------------
都話我無呃你地架啦

係咪開始好睇番呢

^w^

我覺得係

keke'''

請大家多多支持牙>3<''
回復 支持 反對

上集~~
熙:做我女朋友,,等我黎保護妳琪無講任何野只係攬實熙用行動表達左

.....我應承你!!

熙的細佬~~

熙:><''((整到傷口))哇

琪:熙...你隻手呀((除左件外套,,幫熙綁實個傷口止血))

熙:皮外傷黎咋

琪:咪死撐啦你,,去醫院啦

熙: ok...聽晒妳話

琪:^^嗯

去完醫院~~~

琪:睇下你隻手,,成隻豬蹄咁..kaka~

熙:妳仲好講既>3<

琪:你吾好番學啦,,我打電話番學校幫你請假

熙: ((扁嘴))妳諗住留低我一個呀

琪: ((奸笑咁捉住熙個嘴))嘻嘻~我都請埋啦

熙:好耶~^^跟住佢地去熙既屋企~~~

有一個花園,兩個泳池,一間豪華大屋@@

熙:^^

琪:你自己一個住?((見到間屋無人))

熙:原來吾系架((坐低左係沙發))我地一家人住埋一齊,,有我,細佬,丫爸同丫媽...後尾丫

爸同丫媽一齊出國一路傾生意一路環遊世界..我同細佬就番番香港

琪: ((見到d相))哇@@((指住兩個小朋友既相))你黎架^^??

熙:no..我細佬黎架..((指住另一個小朋友))尼個先系我

琪:哇@@好可愛呀((裝出可愛既樣))

熙:yeah^^((扮可愛))我係咪好可愛呢

琪: ((捏住熙塊面))我可愛d呀^~^

熙:一樣可愛啦

琪:又好>3<,,咁你細佬依家係香港??同你一齊住?!

熙:嗯..佢吾係同我住.......我地..因為d野反左面..

琪: ((睇得出熙有d吾開心))系牙~我想番香港

熙:香港?!好,,無問題牙~只要妳想既就算去天涯定海角,,我都一定會陪妳一齊去

琪:^^好呀[[既然散完心,,就係時候番去lu]] xD''

續....
回復 支持 反對

上集
熙:嗯..佢吾系同我住..我地..因為d野反左面

琪: ((睇得出熙有d吾開心))係呀~我想番香港呀

熙:香港?好,,無問題牙~只要妳想既就算系天涯定海角,,我都一定會陪

妳一齊去

琪:^^好呀[[既然散完心,,就係時候番去lu]]xD''

~~回香港

~~~~機場

熙:上機lu

琪:5^^

娜:等埋呀~((跑緊過黎))

琪: @@哇~又話吾黎既

娜:臨時改變主意牙嗎^^因為vi都去埋

琪:哦....[[仲以為妳吾捨得我添]]

v:ya~

熙:再吾行就miss左班機架啦

香港~~((轉晒做中文))

琪: ((吸啖香港既空氣))um...都系日本既清新d,,xD''

熙:緊系啦

v:系((日文))---------vi正系識聽中文..吾識講

娜:無錯

琪:我地番學校報道先啦

娜:我地吾去啦,,妳幫我同校長講埋,,我同vi番去先..88

熙,琪:8

熙: ((望實琪係咁傻笑))^^

琪:我塊面污漕左咩??!((緊張))

熙:無^^((摸住琪塊面))我陪妳去報道先

琪:哦^^

下集預告=)

琪佢會撞番君!!!

而君居然同熙打埋一齊

結果會點??!
回復 支持 反對

上集..
熙: ((望實琪係咁傻笑))^^

琪:我塊面污漕左咩??!((緊張))

熙:無^^((摸住琪塊面))我陪妳去報道先

琪:哦^^
過去~~
~~~~~到左學校

熙:點解無人既??

琪:um...哈....((望左下錶..成4點))哈哈....=='' 我地太早到喇^^

熙: ((打哈欠))牙~o~...好眼訓...先4點..=3=''

琪:哈哈==''....太精神喇^^

熙:=-=''((打電話))喂~忠叔,,獱我部車黎xx學校~快~

琪:[[點解要車既??!]]

十五分鐘後~

車到左...又係跑車..粉紅色架..

忠叔落左車...得兩個位

熙: ((開左門))請~^^

琪:哦...

熙: ((入埋去,,對忠叔講))我訓喇..學校開左門先叫我..zZzZz....

琪:-3-''咁我呢..望住你訓教呀?

熙:zZzzZZzZzz....((挨左落琪度))

琪:........[[無晒你乎]] ((望住忠叔吾系好意思坐))

忠:小姐~

琪:我??

忠:5 -^^-

琪:你系忠叔??!

忠:係呀~小姐,,我系少爺既管家

琪:叫我心琪就得啦

忠:心琪小姐,,妳同少爺係男女朋友??

琪:0////0 5..

忠:少爺都好耐無拍過拖喇

琪:睇落吾似哦

忠:少爺其實好好人架,咪睇佢平時好似好cool咁

琪: o...丫熙係咪仲有個細佬架

忠:係呀,,細少爺都係尼間度讀,,佢地兄弟本身感情好好,,不詔佢地因

為某d野反左面...

琪:咁知吾知咩事呀

忠:ur...((少爺吩咐過吾準講))

琪:算啦((打哈欠))

忠:心琪小姐,,妳訓一陣啦,,等學校門口開左我再叫妳同少爺起身啦

琪:咁...吾該晒...zZzzzzzzz..((挨落熙度好快就訓覑左 lu))

尼個時候...有另一部跑車黎左

型號同熙個部一樣,連顏色都系粉紅色架!!係學校門口停左

怡:君君~個度有架跑車同你叱薪一模一樣架

君: ((望左過去見到部車))係哦[[尼部車吾通系丫哥既?]]

君: ((見到忠叔))原來真系....[[佢黎做咩呀]]

怡: ((見到車入面既琪..呆左)) [[佢點會系度架..佢吾系...係日本咩]]

君:望咩望到呆左呀

君順住怡既眼神望左過去

見到熙...隔離仲有個人

君: ((睇真d)) [[琪...係咪琪呀??!尼個女仔好似琪..]]

怡: ((驚君見到琪))君~君,,依家咁早,我想兜兜風食早餐呀

君(呆左)) [[應該吾系琪...哥..佢都無可能識到琪..]]

怡:君君!!我地去sky食早餐啦

君:...哦
回復 支持 反對

君: ((呆左)) [[應該吾系琪...哥..佢都無可能識到琪..]]

怡:君君!!我地去sky食早餐啦

君:...哦
重遇~~

忠:少爺,,小姐~學校就開門啦

熙....((仲未訓醒))........

琪: ((都醒埋))^^((興奮))好緊張呀><''

熙: ((笑))系牙[[傻豬]]

跟住佢地一齊去校長室度搵校長

校:妳番左黎喇

琪:系^^

校: ((望住熙))你就系轉校生陳俊熙??!

熙:係呀,,校長

校:吾錯吾錯!!((望實熙@@眼都吾貶))   p.s校長系女人

熙: ((吾系太好意思比陌生人咁望住))=w=''

琪:係呢,,校長!!丫熙讀邊班呀

校:等我睇下先......同妳一班呀

琪:好耶^^((開心到跳左起身))

熙:^^yeah

琪:咁我地走先啦校長

校:好......

出去左~~

熙:我地落番去書包先啦

琪:你岩岩有無見到牙?

熙:咩呀^^

琪:岩岩校長望到你實一實呀,,以似想食左你咁

熙:哈~係囉,,妳吾驚我比校長食左咩

琪:無擔心過喎^w^

熙:T^T咁好啦...我依家上番去搵校長..反正都無人理我架啦

琪:>3<喂,,講笑咋((拖住熙))

熙:好感動呀,,原來尼個世界仲有人理我T~T

琪:快d去書包啦

點知出到去就撞到君同怡

琪:hi........君

熙:hi...細.....佬..

怡: ((扮晒驚訝))琪??!妳點會係度既,,妳吾係係日本架咩,妳知吾知我

好掛住妳

君:怡...妳上去先啦,我陣間先黎搵妳

熙:咁琪妳去幫我埋書包先牙^^

琪:哦...[[吾通君就係熙個細佬...]]

君同熙去左學校後面

緊:你追緊琪..

熙:咁都吾關你事

君:所有琪既事就等於我既事

熙:佢系琪邊個呀,,佢d野幾到你理

君:我係....
回復 支持 反對

君:所有琪既事就等於我既事

熙:佢系琪邊個呀,,佢d野幾到你理

君:我係....

我也哭了...

熙:你...咩都吾系,,你要記住丫琪同你分左手好耐啦((娜講晒琪同君以

前d野比熙知))

君:你...

熙:我咩呀,,我系你牙哥,你用咩態度同你牙哥講野

琪見咁耐都吾見熙,,所以周圍搵佢...

君:你好野,,點解你樣樣野都要同我爭,,丫紫係咁..連琪都係咁

熙:你錯喇!!!我對琪係真心架,我無你咁花心

君:你...((好火))

熙:係你對吾住琪先,,而吾系我

君:唔係~((一 拳打左落熙度))

就系尼一刻..琪沖左出黎

琪:陳俊君,,你癲架,尼個你牙哥黎架

君:琪...((嬲到眼淚都流埋))

熙:算啦,我無事

琪:我扶你行

熙:...自己行得架

成個學校後面得番君個...好靜..好靜.....

君:..點解...點解....次次都系咁..((失痛哭中...))...((一拳打左落牆

度))....咳咳...咳..((喊到咳埋))...嗚嗚..嗚((蹲低左))

君的心底話:

人人都有軟時

為何在我軟弱時

妳卻不在我身邊
回復 支持 反對

集..

君:..點解...點解....次次都系咁..((失痛哭中...))...((一拳打左落牆

度))....咳咳...咳..((喊到咳埋))...嗚嗚..嗚((蹲低左))

始終..不屬於自己...

~~~~~~~~~~~~~

琪:熙..邊個系丫紫呀?

熙:其實...丫紫系..君既第一個gf..而我個陣都仲2丫紫,,跟住佢地好快

就拍左拖....((把聲變得好憂鬱))

琪:琪:你地就為左咁而...

熙:直到一日..丫君黎左搵我..佢話丫紫飛左佢,所以我去搵丫紫..點知

原來佢患左末期血癌..紫仲叫我幫佢做一件事..

琪:...係咪叫你扮佢新男友保守住尼個秘密??!

熙:.....係..過左無幾耐..紫就..過左身

琪:咁..君依家都吾知成件事??

熙:佢以為我搞到紫咁.所以..我地((假笑左下))反左面

琪:原來..件事系咁...你無諗住話比君知真相?!

熙:講左又點...都發生左洛..

琪...

番到課室...

琪:各位~我番左黎喇^3^

班:妳番黎喇^^

熙:睇黎妳系尼班入面民望都幾高哦

文沖上黎攬住琪

熙一見到文沖上黎就即刻阻止佢

熙:喂,,你做咩呀

文:你系邊個@@((仇視住熙))

熙:你又系邊個呀((互視中))

琪:==''[[廢事彩你地,我去搵臻]]

見到臻係走廊度成班女仔圍實晒出吾到黎

原來岩岩文一見到琪就扑去..留低左臻自己一個應付班女仔

臻:琪 T^T

琪即刻裝出大家姐樣

琪:你地尼班女即刻同我彈~開

話口都未完..d女仔就好吾憤氣出晒

琪:^^仲吾講吾該

臻:^-^吾該晒哦,,係妳先叫得走佢地

琪:嘻嘻

臻:妳終於都番黎喇

琪:5

閒聊左陣.......兩個煩人又黎lu

文:琪..尼個邊個黎架,,佢話係妳bf哦

熙:梗係

文:係咪真架

琪:5^^係呀,,做咩呀??

文: ((down晒))祝你地幸福啦[[我做左咁多野..都系為左可以同妳一

齊,,點知...原來有d野注定吾系我既..就一定吾系...]]

熙:多謝^^+[[文??!]]

文:[[吾可以擁有~咁我就負責保護妳,,咁樣我都滿足喇..]]

熙發現文既眼神貫注晒係琪度

熙:[[吾通...文都仲2琪...算啦,,吾理咁多野]]

臻:[[唔好遺忘我...]]((有種dororo feel))[[次次都系咁..琪身邊個個人

永遠都吾系我....]]

琪: ((覺得d氣氛吾妥))有d肚餓呀,,不如一齊去食野

熙:係哦,我地一齊去食早餐啦
回復 支持 反對

上集..

始終..不屬於自己...

~~~~~~~~~~~~~

琪:熙..邊個系丫紫呀?

熙:其實...丫紫系..君既第一個gf..而我個陣都仲2丫紫,,跟住佢地好快

就拍左拖....((把聲變得好憂鬱))

琪:琪:你地就為左咁而...

熙:直到一日..丫君黎左搵我..佢話丫紫飛左佢,所以我去搵丫紫..點知

原來佢患左末期血癌..紫仲叫我幫佢做一件事..

琪:...係咪叫你扮佢新男友保守住尼個秘密??!

熙:.....係..過左無幾耐..紫就..過左身

琪:咁..君依家都吾知成件事??

熙:佢以為我搞到紫咁.所以..我地((假笑左下))反左面

琪:原來..件事系咁...你無諗住話比君知真相?!

熙:講左又點...都發生左洛..

琪...

番到課室...

琪:各位~我番左黎喇^3^

班:妳番黎喇^^

熙:睇黎妳系尼班入面民望都幾高哦

文沖上黎攬住琪

熙一見到文沖上黎就即刻阻止佢

熙:喂,,你做咩呀

文:你系邊個@@((仇視住熙))

熙:你又系邊個呀((互視中))

琪:==''[[廢事彩你地,我去搵臻]]

見到臻係走廊度成班女仔圍實晒出吾到黎

原來岩岩文一見到琪就扑去..留低左臻自己一個應付班女仔

臻:琪 T^T

琪即刻裝出大家姐樣

琪:你地尼班女即刻同我彈~開

話口都未完..d女仔就好吾憤氣出晒

琪:^^仲吾講吾該

臻:^-^吾該晒哦,,係妳先叫得走佢地

琪:嘻嘻

臻:妳終於都番黎喇

琪:5

閒聊左陣.......兩個煩人又黎lu

文:琪..尼個邊個黎架,,佢話係妳bf哦

熙:梗係

文:係咪真架

琪:5^^係呀,,做咩呀??

文: ((down晒))祝你地幸福啦[[我做左咁多野..都系為左可以同妳一

齊,,點知...原來有d野注定吾系我既..就一定吾系...]]

熙:多謝^^+[[文??!]]

文:[[吾可以擁有~咁我就負責保護妳,,咁樣我都滿足喇..]]

熙發現文既眼神貫注晒係琪度

熙:[[吾通...文都仲2琪...算啦,,吾理咁多野]]

臻:[[唔好遺忘我...]]((有種dororo feel))[[次次都系咁..琪身邊個個人

永遠都吾系我....]]

琪: ((覺得d氣氛吾妥))有d肚餓呀,,不如一齊去食野

熙:係哦,我地一齊去食早餐啦
回復 支持 反對