查看: 14867|回復: 52
打印 上一主題 下一主題
收起左側

傑洛ㄨ技術分享集中帖

活動目的: 為了製作各職業技術精華帖,故此希望透過以下的活動收集各方人士的技術心得。

活動日期:    即日至3月31日12:00pm

活動內容:   

。參與獎勵由1至20樂點不等

。若果附加對戰片段,可獲5至40樂點不等(視乎原創性,對戰質素以及影片質素等等,影片需以youtube形式表示)

。活動完結後,各版主會選出較優秀的幾篇文章,撰寫為本帖的#1,如一經採用,作者則另加40樂點。(結果會由眾會員投票選出,Nakuz 會保留最終決定權。)

希望各位會員能踴躍參與。謝謝。
回復

留名等睇高見
趁機吸技術先
回復 支持 反對

傑洛的技術?
一齊放緊分好次序
愈放得耐愈好...等人地無哂ap就用大技ko佢~
其他應該沒多了
他只是ap回得快和有5個技用勁姐~(拖)

評分

參與人數 1樂點 +5 收起 理由
小雪冰 + 5 X字斬同尖刺幾nice

查看全部評分

回復 支持 反對

火BALL 好用
不死ZERO
打圖好正
回復 支持 反對

貼返之前既REPLY:
ZERO其實有幾個特點..
可以利用下...
急停極快....
急停可以搵返草加大師既POST
仲有....其實ZERO收刀好快..
XX即時收到刀....仲可以接DASH......
呢點好重要...知道咗之後...大把野玩....大家自己試下啦
大家唔駛再...淨係玩拳腳MODE貼地摔
可以試下玩劍MODE
拔劍唔需要企定定....同埋唔會有DOWN判斷.....

評分

參與人數 1樂點 +10 收起 理由
小雪冰 + 10 接dash?得閒試下先

查看全部評分

回復 支持 反對

純地圖技巧@o@
利用火ball,吸血劍,及右系劍技3招
先用火ball(有吸血卡佳)提高吸hp既機率,之後放曬3招劍技(請將無敵時間用到盡)
放完3招後,拔劍,zzvz>z  4下禁得快(即禁實第1劍後禁實v,第3劍時禁實>)可以連到實一實,
即使係fatal都要將4野斬曬先變番元素mode,可以利用火球既持續傷(機率性吸血)
加上吸血劍(用後,會有少量hp,加上自動劍mode,即連zzvz>z)再加上3招劍系既無敵時間
可以變成無限霸體+無敵時間

評分

參與人數 1樂點 +15 收起 理由
小雪冰 + 15 而我打任不會用zero xd

查看全部評分

回復 支持 反對

打pvp用完冰球再用噴踴
回復 支持 反對

打pvp用完冰球再用噴踴
smilehappy 發表於 14-3-2011 23:02

如果真係要用到冰球..咁我不如吸少少血先再用技殺對手?
回復 支持 反對

如果真係要用到冰球..咁我不如吸少少血先再用技殺對手?
coldsorrowful 發表於 14-3-2011 23:03

你記唔記得我個次同你打我點出技
首先要有2格mp
趁對手重生時間走過去冰波定一定鏡再噴劍
同裝同能力既話9成被秒
除左個隻係dio又一開波有AP保留
回復 支持 反對

你記唔記得我個次同你打我點出技
首先要有2格mp
趁對手重生時間走過去冰波定一定鏡再噴劍
同裝同能力既話 ...
S!u絕淚 發表於 14-3-2011 23:06

果招唔錯呀..
不過話時話...而家好似隻隻ZERO都玩技?
回復 支持 反對