打印 上一主題 下一主題
收起左側

[八卦樂園] 活動資訊及討論區

活動毫無意義= =
刺客先生 發表於 5-6-2013 19:46

1日有8個卦基本屈機==
回復 支持 反對

>999
傲邪一少 發表於 5-6-2013 19:55

我手機
回復 支持 反對

活動限制:每人每天一次,最多只獲發8個坎 ● 碎片。
難玩果D活動先叫有意義? ...
炎之龍 發表於 5-6-2013 19:56

日日有卦拎咁著數

加上巨商ac 可以係咁開 洗到你有個ac 有個8為止

如果你玩足30日 咁咪起碼有30個卦?

咁同d人鬧 其他版活動 乜乜 有咩分別@_@?

仲狼過比人鬧 果d活動
回復 支持 反對

咁有冇其他會員投訴!?
定係版主冇玩巨商,先話活動冇意義?
炎之龍 發表於 5-6-2013 20:03

你咩料呀....

我冇玩巨商?

巨商交易區 常客 都可以話我冇玩巨商 真係好好笑

我有幾個巨商ac都唔入去

證明呢個活動真係幾無意義

既然咁多不滿 mission clear 唔會再有卦囉

開心嗎?
回復 支持 反對

暫時得3個= =
刺客先生 發表於 5-6-2013 20:00

3個要玩game先玩到既活動 d人都覺得唔公平 同太多喎

真係 o咀
回復 支持 反對

每日一個都真係有d多- -" 其他活動平均都係5個以下
∼香B∼ 發表於 5-6-2013 20:15

1個活動5個左右

而且係舉行時間都應該會唔少

平均一日應該唔會去到有1個卦==
回復 支持 反對

如果版主唔可以客觀咁去睇每一件事而因個人感受而去處理事件~
你認為有冇問題!?
有冇碎片唔重要,而 ...
炎之龍 發表於 5-6-2013 20:16

pad版3個活動 易有易玩 難有難玩 各取所需

而且 要玩 game 既部分 都係得8個卦 (2個月既八卦樂點 玩mission clear 最多都係拎得到8個卦)

你想講既大眾化活動 乜我冇搞到咩?

puzzle 有 5期 每期1個卦

玩夠4期 多1個 即係有6個卦

再加埋個猜猜樂

夠運既話 puzzle + 猜猜樂拎到既卦有機會多過 mission clear啦

而我認為巨商版果個活動真係無意義同埋太濫

一方面開ac可以洗到你想要既效果

而且我假設可以系果個活動每日拎到1個 碎片

就算搞到14日即係可以拎到14個卦

相比系mission clear 2個星期先拎到1卦黎講

差幾遠?

既然有人話要玩過隻game先玩到既活動唔夠大眾化啦

咁好囉

取消埋e類活動

得化d"大眾化"活動

開心?

拍拍手
回復 支持 反對

無玩巨商路過....
H20_希古恩 發表於 6-6-2013 12:23

有玩都 唔想入去專登咁無聊去cap個8字出黎=_=
回復 支持 反對

P&D 我都想玩
但係手機廢 無能為力??

樂點換??? 無咁多

想拎個8年勳章

幾隻GAME玩都唔識玩

我連PD ...
AsaiNaGamasaz 發表於 6-6-2013 14:43

首先 pad 版 八卦樂園 活動

3個進行緊既活動 都係得1個活動要玩隻game 先參加到

另外2個活動都唔洗 入去pad就已經可以參加

而且靠 puzzle (參加晒5期有6個碎片) + 猜猜樂 (起碼有1個碎片)

加埋已經有7個碎片

只要再去其他game版參加埋 其中1個活動

eg. NAKUZ[size=1em]八周年等你參與!(可以獲取艮碎片)

八大網遊截圖賀樂古 (亦可以獲取艮碎片)

以上幾個活動都足以令無玩PAD 既會員 得到足夠之艮碎片去換領相應既芝麻糊

而且作為1位GAME版版主亦有需要出部分活動去比 部分 有玩GAME既會員

正如巨商/SD/天龍/CSO等 要入GAME CAP圖先玩到

而且用比例上去計算 要玩GAME先玩到既活動 只佔8個卦(8期)

不用玩GAME既活動(起碼有7個或以上)

大約都係 各佔1半

而我不明白為何 有部分會員 參加不了 MISSION CLEAR

便抱怨PAD版的活動冇玩隻GAME點參加及點拎章

重點在於: 參加PAD版其餘活動亦可以獲取足夠的碎片(餘下的1個碎片就參加其他GAME版的其他活動)
回復 支持 反對

無玩PAD都玩到MISSION CLEAR~_~  有朋友幫手就MISSION CLEAR了...
∼香B∼ 發表於 6-6-2013 16:53

所以我唔明嘈D乜
回復 支持 反對