查看: 65809|回復: 539
收起左側

『牧場物語:砂糖村和大家的心願』討論區

[轉]基本攻略

日本星期1至星期6分為 日,月,火,水,木,金,土
打工方面..
伐木早上9點至2點 火曜日と木曜日冇得伐 係職人の屋會見到個呀伯問佢會帶你去..
                           星期二同星期四

掘礦早上9點至1點月曜日から金曜日 係礦洞入面會見到個叫ルドルフ的人問佢就得
                          星期一至到星期五

食品店幫手早上8點到3點月曜日から土曜日 係食品店同 ロナルド講野就得..
                                    星期一王到星期六

クロープ家別莊唔知邊到請睇地圖..早上10點到3點月曜日から金曜日 入去間屋向右行找個叫マーサ的婆婆就得..
                                                                  星期一至到星期五

最後係プラウニー牧場早上8點至5點雨の日と木曜日冇得做.. 入去プラウニー牧場找カザン。。

女孩喜歡和不喜歡的東西..

クロープ家別的大小姐 鍾意睇書同プルーベリー プルーベリー姐係食品店門田有d藍色果子就係果d..正式名稱我唔知..唔好意思..不喜歡雷,草,失敗料理...

ケティ茶屋酒場伯伯的女... 鍾意點心同乾酪(乾酪係唔係芝士-_-?)不喜歡草

花店老板ライラ 鍾意花,狗,プルーベリー 同上.. 唔鍾意草,失敗料理

同神父一起來的女孩オーレリア 鍾意木材  唔鍾意草,ケズ鐵

クロープ家別的女僕ヅーナ 鍾意打掃,魚料理,蛋 唔鍾意草(又係草..)

公司社長アリス 鍾意寶石同婦女裝飾品唔鍾意草同失敗料理

女神さま 鍾意野菜同水果 唔鍾意下雨天

其實所有村民鍾意同唔鍾意的野可以係張床到睇到按張床之後按最下那個..就可以睇到..

仲有我地自己種果d野可以賣之外可以去接任..係茶屋酒屋到有得接..因為太多和每個月唔同..所以唔打啦..限期多數係月尾花店有賣果d種子就應該有果個任..(我都係玩左1個春天我所以唔係好知有咩..春天只種了番茄同士多啤梨-_-"

有馬之後如果你日日同佢傾計幫佢刷背3 4日就可以騎,,你有馬之後木曜日可以去你買馬果度果個牧場入面好多馬得1隻牛果度佢會幫你訓練你隻馬
回復

PSP最新正統作品《牧場物語:砂糖村和大家的心願》近日官網又做出了更新,這次公開的是一段結婚典禮的動畫!另外也新公開了一些角色及壁紙。

能與喜歡的女孩子結婚是《牧場物語》系列的一大特點,這次公開的是與莎拉的結婚典禮視頻,雖然莎拉平時看起來很強氣,穿上婚紗之後也是很可愛的啊。
回復 支持 反對

『牧場物語』 TVCM和角色更新

回復 支持 反對

將于3月19日在PSP上發售的牧場模擬遊戲《牧場物語:砂糖村和大家的心願》近日又公開了一段宣傳視頻。通過PSP的強大機能,MMV為玩家構建了一個真實的立體牧場。雖然本作中玩家的責任依然是拯救這個村莊,但平時的悠閒生活也是牧場系列必不能少的重要元素。

從視頻中我們能看到很多遊戲中的具體情況,本作的內容還真是很豐富啊。拯救了村莊之後村莊的格局還會發生變化,具體的變化我們就只能在遊戲中看到了。另外登場角色也不少,看來這款正統的牧場作品又會殺掉玩家們很多時間了。
回復 支持 反對

PSP平台上牧場物語系列正統作品《牧場物語:砂糖村和大家的心願》首段電視廣告公布,本作將于2009年3月19日在日本發售。

通過PSP的強大機能,MMV為玩家構建了一個真實的立體牧場。雖然本作中玩家的責任依然是拯救這個村莊,但平時的悠閒生活也是牧場系列必不能少的重要元素。
回復 支持 反對

-0-"香港幾時出呀?
我想問一出既話隻umd幾錢到架...?好似幾好玩咁.
回復 支持 反對

-0-"香港幾時出呀?
我想問一出既話隻umd幾錢到架...?好似幾好玩咁.
@樂@ 發表於 2009-3-10 19:54

無記錯係3月19日..
回復 支持 反對

幾好玩,等我玩厭而家果d遲d可能會玩呢隻
回復 支持 反對

幾好玩,等我玩厭而家果d遲d可能會玩呢隻
楓剎 發表於 2009-3-10 22:00

仲有差唔多10日先出@@

好快玩厭而家果d
回復 支持 反對

我部機有7,8隻game唔洗驚@@
回復 支持 反對