查看: 30117|回復: 144
打印 上一主題 下一主題
收起左側

[綜合討論] [新](有片!!一定要睇)梁山泊哪怕天塌下來,也要伸張正義

http://www.youtube.com/watch?v=2kxW9x1SBvs&feature=youtu.be

橫眉冷對千夫指,縱然面對指責,但為了爭取公義我們絕不退縮。一個真正和諧的社會,不是爭議的消失,而是公義的彰顯。縱然現在北服願意站出來的人仍未足以成為關鍵少數 ,但只要每人多走一步,世界是會因著我們而改變的。不知道大家去沒有去過英國泰特美術館,當中有一件艾未未的作品 --- 太陽花籽。每一顆的太陽花籽都很微小,然而如果大家也願意成為太陽花籽當中的一顆,我們就是一伙了,我很希望大家給自己一個機會,加入我們,向不公義說不。
我不想指責所有和平幫既朋友都是奴才,但你們所做的,正是奴才所做的事,你們所想的,正是奴才所想的事,不要做沉默的一群,我們梁山泊!歡迎你。

梁山泊立場鮮明,講野吾會用語言偽術,梁山泊係一面反霸權既旗幟,只要有反霸權(當權者)既心就係我地朋友,只要認同我地理念既都係我地朋友,否則,面目模糊既和平幫,食花生,扮潔身自愛既和平幫,縱使你地無行霸權,但你地縱容霸權,我地吾會留手。
可能有些人質疑我地打和平幫既動機,但我可以代表梁山泊好清楚咁講,當所謂和平幫,對霸權幫會視若無睹,甚至對他們毫不表達不滿,和平幫這樣逆來順受,以至視霸權幫會有權或直接或間接影響和平幫為正常不過既行為,和平幫也就已經間接為霸權幫會既行為背書,有責任為他們既霸權負責。
無錯,是否要向霸權幫會抗爭是和平幫既選擇,我地梁山泊原則上係無權干預和平幫既抉選,甚至逼佢地走我們既抗爭既道路,但是,但是當和平幫的抉擇,間接影響到整個抗爭既步伐時,今天的霸權可以肆無忌憚,也就是當天和平幫既抽身不管而致,霸權幫會自然對和平幫既不干涉不亦樂乎,甚至以施捨既手法,喺咁2在不升既時候當和平幫係乞丐咁比佢地升下,到升時扮有禮貌叫佢地走,吾合作既自然要死。可能大家覺得這無乜問題,問題是霸權幫會己經當所有不加殺場係佢地屋企,有權給予以及請人離開,但我想問,有你名架?
霸權幫會以求繼續保持其扮親民既霸權,故對我地梁山泊既反對聲音同做法描繪成「暴力,不理性」,但絕口不提我們反對的真正理據,以深化他們做的才是對,我地做的什麼也是錯。而和平幫既不了解,正正係為霸權幫會針對我地作出的一種無聲支持,也就是為霸權幫會背書,使梁山泊所做的事倍功半,這亦是為何我地要打和平幫既原因。
我地做既任何事都係以和平幫最終能得到的利益為依歸,因此,我地梁山泊「愛之深,責之切」,對一些影響整個抗爭運動既人絕不留手,以達當頭棒喝之效。
有些不理解既人又可能會提出一些歪理︰「和平幫有不參與抗爭既權利,更有歸附打交幫,霸權幫既權利,這是人之常情,你地憑乜野要干涉佢地?」可能有很多人都有這樣既睇法,我理解,但我可以理直氣壯咁講「若果我看到一個人希望性交轉運,又或者以進食藥物以興奮自己,我會禁止佢地既做法,若果佢地依然咁做,我會扯開佢地,甚至摑醒佢地,香港有法例,有不同既支援,故可以以摑既形式令他們醒過來,而天龍無支援無法例,且被殺掉對當事人只有覺醒而不會對當事人身體有害,故我地選擇用我們既方法令他們早日覺醒過來,向不義政權說不。」
任何令抗爭運動有損既人,他就是令運動失敗,霸權依舊既人,故此,無論他是什麼人,我地梁山泊!絕對不會手軟對待。孔子曾道:士不可以不弘毅,任重而道遠。明儒呂新吾有"為人辯冤白謗,是第一天理"之說,我明白,我地一眾兄弟姊妹明白,望支持我們的朋友明白。

入得梁山泊既朋友,大家本著同一個夢想,向不義政權說不,我地只因相同而團結,不為團結而相同。梁山泊will go on,梁山泊will go strong。目標未成功我地吾會輕言放棄,哪怕今天明白我地既人很少,但我係度衷心希望北服沉默既大多數捫心自問,長期啞忍霸權,為既就係佢地吾好搞我,值得嗎?無錯,吾升lv,只係刷野都可以好開心,但既有公平既制度升lv,又可以刷野,無分彼此,實行兼愛,不是更開心,更和諧嗎?
梁山泊宗旨:濟弱扶傾,義無反顧,縱使樹敵無數也再所不昔。
梁山泊既目標:令到所有場地開放,先到先得,可以有大幫,吾可以有霸道收場/美名為守場幫會。
梁山泊承諾:倘若北服不再存在霸權幫會(大係一件事,霸道係第二件事,我地分到),梁山泊所有英雄淡出,吾再出手。
梁山泊精神:梁山泊屬於你,梁山泊屬於我,梁山泊係屬於大家既,行公義好憐憫,改變不會自己到來,而係通過不斷既抗爭才會成功。
我係度,希望大家比你自己一個機會,站出來對抗霸權,若果你不支持我地,你亦可以另起山頭,一同起義,兄弟爬山,各自努力,只要立場鮮明,你,己經無悔,玩天龍,最重要係直惕若厲,無咎,換言之,哪怕天跌下來,也要伸張正義,博盡,無悔!
梁山泊為左大家,甘心背上污名,但我地深信,路係人行出黎既,只要有人踏出第一步,今日既小數,將來定必成為多數。

目標倘未成功,不會輕言放棄夢想,這是我代表梁山泊向大家許下既承諾,我亦以此與梁山泊!,打劫跑商幫會,支持我地既朋友互勉。
回復

勢力直逼逍服
回復 支持 反對

唔見你地去性火,福地打天下既
回復 支持 反對

嘩..我都糸逍ser
點解你唔去同不滅/天楓 玩下^^
一個喇叭就攪掂

你糸逍ser紙巾佬?
回復 支持 反對

殺幾個開G的  自娛自樂   陰功
回復 支持 反對

有埋理念咁型...
回復 支持 反對

點解今次只貼訊息,不貼殺人過程?隱瞞群毆的事實?
回復 支持 反對

超.殺人不在果d好威^.<?
回復 支持 反對

哇,樓主好勁呀,求教學
回復 支持 反對

哇,樓主好勁呀,求教學
ansello1996 發表於 25-4-2013 17:37

大家逍SER
回復 支持 反對