查看: 7234|回復: 137
打印 上一主題 下一主題
收起左側

[綜合討論] 南墓容彈game問題已報警處理

對於南墓容 的愛x殺幫的 唔夠打就彈人程式問題 本人已報警處理 檔案號碼係:08021290
而好多呢個幫的彈人的比疑兇 我亦向警方提供了 他們的id 及彈人的時間
如果睇小呢個問題的有關疑兇 請計續彈game 本來我就唔攪大佢 但如果有關人等 無視香港法律 使用不當程式 影響其他玩家 正常上線的話
我會用盡一切方法 令你地得到應有懲罰 唔好以為呢個係遊戲 你地係小朋友 我就沒辦法對付你地

我亦唔怕同你地講我將會點做

1. 報警由警方處理 (網上罪案是香港現有的法例)
2. 我會要求gameone 鎖定有關疑兇的ip 保留所有追究的權利
3. 我會要求有關人等 對影響到的人 作出所有合理的陪償 (因為比人彈game而不能正常使用遊戲account的人所有投放的金錢都有可能追討)

最後我亦想向gameone有關人士作出嚴正的聲名
我們是對你們公司有信心才會投放金錢同時間係呢個遊戲 如果連上線都不能 呢個都係你地既責任 如果你們不能解決呢個問題 我會發起所有不能正常上線的玩家 向你們公司追討所有損失 包括已入了的點數的金額
請盡力跟進!!

評分

參與人數 2樂點 +20 收起 理由
悠月 + 10 希望多一點像你的人
♀煙仔♂ + 10 為彈GAME人士出分力

查看全部評分

回復

回復 楼主 的帖子

希望能有還原真相,讓我們了解事實的一天,加油![[bao_36]] [[bao_36]]
回復 支持 反對

你係吾係想要打官師 之後就告到佢地座監??打機打到你地咁認真...真係極小見...同你地所告佢地ge野都極小見..可能係咁多年香港第1次有人打機比人彈game吾夠打 需要警方幫助ge人
回復 支持 反對

原帖由 我不是玩天龍的 於 22-7-2008 04:31 發表
你係吾係想要打官師 之後就告到佢地座監??打機打到你地咁認真...真係極小見...同你地所告佢地ge野都極小見..可能係咁多年香港第1次有人打機比人彈game吾夠打 需要警方幫助ge人

你這話就說的不對了,無論是事,了解真相等于一種學習的方式。
更何況樓主同樣冒被控誣告嫌疑的風險。
回復 支持 反對

我唔信你報左警lo-.-我成人都覺得d人係係到吹..嚇人.....等人地怕......你去到警局點講呀...講黎聽下..佢又點答你呀
回復 支持 反對

何為要搞到去報警=p=""

第221章第91條 刑事訴訟程序條例
如某人明知而向任何人作出虛報,內容傾向於顯示已有人犯某罪行,或傾向於對任何人或財產的安全引起憂慮,或傾向顯示他有對警方的調查具關鍵作用的資料,因而導致任何警力的浪費,即屬有罪,一經定罪,可處罰款$2000及監禁6個月。
[[yoyo_019]]

回復 支持 反對

原帖由 derekhihi 於 22-7-2008 04:45 發表
我唔信你報左警lo-.-我成人都覺得d人係係到吹..嚇人.....等人地怕......你去到警局點講呀...講黎聽下..佢又點答你呀

唔駛你信呀
事實就係警方已經打左去GAMEONE了解事件
GAMEONE亦已經迫不得已作出跟進
官方工作人員亦試過用受害人ACC登入遊戲
結果,有人中計,該受害ACC一樣俾彈

仲有,如果我地係吹,係嚇人,等邊個怕呀?
等用外掛果個人怕?
你咁既回應,已經反映左你都相信有人在用彈GAME外掛LU
回復 支持 反對

原帖由 kyoyeah 於 22-7-2008 04:58 發表

唔駛你信呀
事實就係警方已經打左去GAMEONE了解事件
GAMEONE亦已經迫不得已作出跟進
官方工作人員亦試過用受害人ACC登入遊戲
結果,有人中計,該受害ACC一樣俾彈

仲有,如果我地係吹,係嚇人,等邊個怕呀?
等 ...

搬張板凳坐坐,等看大戲。
回復 支持 反對

一陣警方要拎你地電腦去查 發現你地文字記錄有大量粗口同不雅用語向愛弒殺ge會員作出滋擾同性騷擾就吾好la[[yoyo_089]]

回復 支持 反對

天山童寶藏洞冇左好多掛狗啦
而家d人轉行玩跑狗
見到d蛋散係咁係到收城收副幫位
睇見都黑人憎
賣錢換元寶又再賣比玩家
大家唔好再去汀汀到買錢喇
咁樣只會助長d掛狗不停開機ja
回復 支持 反對