樓主: alfredkhchung
打印 上一主題 下一主題
收起左側

[技術討論] 強烈聲明 及 遣責 商2 火炎人心!

人唔係人證?雖然人既野好難講
但係其實好多野唔一定要證據既
比人昆個時點知比人昆架 咁得閒乜都影相咩...
如果唔係昆左人 唔會真係咁多人唱你囉...
可能真係咁多人都係屈你 但係都冇計
呢個世界係咁唔公平!
有錢有勢就大哂 呢個就係真理
冇小人就冇君子!
冇小人岳飛都唔洗死!

我立場係中立!
冇話你錯又冇話你岩 但係清者自清
岩定錯最清楚得你一個
回復 支持 反對

一個咁大影響力的人無啦啦屈你昆人?
我覺得機會好低...
回復 支持 反對

火炎洗乜昆你嫁~~ 咁系做錯野 先會搞到咁炸ma
回復 支持 反對

呢件事真係有待解決~"~

不過我覺得火炎拎番d證據出黎

咁就好d
回復 支持 反對

見大家都係相信高戰力既人做既野就係岩 / ﹏ \
低戰力就算點解釋  要求對方俾證據 都無人信 - -"
即使無物證 , 用人證就可以判斷佢係咪昆狗?
我以『三人成虎』呢個成語黎形容真係非常之貼切
(我唔係證明樓主係唔係昆狗,但單靠人證黎判定佢實在唔應該)

戰國時魏國大臣龐恭,將陪同魏太子到趙國當人質,臨行前對魏王說:
「現在有一個人說街市上出現了吃人的老虎,大王會相信嗎?」
魏王爽朗的回答:「不會。」
「那麼,如果有第二個人說街上出現了老虎,您會相信嗎?」
「這就令人半信半疑了。」
龐恭又說:「如果有第三個人說街上出現老虎,您就會真的相信了吧?」
魏王回答:「這樣我當然會相信。」於是龐恭藉機勸諫魏王,勿輕信未經求證的傳言。

過了一段時間,龐恭陪太子回國,可是魏王卻不再召見他,
很明顯的,魏王已聽信讒言而疏遠龐恭。

唔通謠言真係可以掩蓋真相?人證都可以係人為的。

評分

參與人數 1樂點 +5 收起 理由
〥逆天`而行′ + 5

查看全部評分

回復 支持 反對

見大家都係相信高戰力既人做既野就係岩 / ﹏ \
低戰力就算點解釋  要求對方俾證據 都無人信 - -"
即使無物證 , 用人證就可以判斷佢係咪昆狗?
我以『三人成虎』呢個成語黎形容真係非常之貼切
(我唔係證明樓主係唔 ...
xavier2244 發表於 13-4-2009 19:07

感覺同指鹿為馬道理係一樣
路過~
唔中意可以當睇唔到@@
回復 支持 反對

睇完咁多人回覆我支持樓主
雖然唔知咩是-.-但係爆粗係唔岩既
回復 支持 反對

其實呢 我睇d圖 頂多見到佢講粗口
咁樓主有冇d圖 話佢屈你昆人?
我見到淨係你話佢屈你昆人...
我唔係好信  火炎會冇喇喇爆哂粗 去屈你...
難道屈你有錢?!以佢而家既情況 都唔洗靠屈人出名...
講真果句,,,為左屈你而招兵攻城...值得?!
斷估唔會佢冇喇喇係大田經過見到你 就簡左你做被屈對象掛!
回復 支持 反對

因為你冇前因~所以~我斷估~火炎係話緊你之前既事~之前既事,,依家邊到嘔證據出尼~邊個幾十歲屈個十幾歲令仔咁得閒牙= =估錯野當我冇講過~thx
回復 支持 反對

1# alfredkhchung

點解無啦啦佢要屈樓主先-.-....
但係火炎又冇證據-.-....
回復 支持 反對