樂古Nakuz

標題: 玩唔玩.退唔退巨.人地自己會選擇 [打印本頁]

作者: yiptat101    時間: 26-4-2016 20:13
標題: 玩唔玩.退唔退巨.人地自己會選擇
唔洗係咁叫人退巨既....
玩得開心咪繼續玩...
玩得唔開心.唔爽了..你咪退巨囉頂- -...
隻GAME玩得開心就得啦...
作者: 鼠孤寂    時間: 26-4-2016 21:06
玩GAME都係為開心- -
唔開心退巨咪退巨 唔洗係咁叫人退1既~_~
每個人都自已既選擇~
作者: 奇藍    時間: 26-4-2016 21:32
當佢單機Game咁玩,想玩個時玩下。
作者: foolruner    時間: 27-4-2016 11:57
負能量太多
作者: 巫哥    時間: 27-4-2016 13:07
發放下正能量....我差76億經先220
作者: k.cheukman    時間: 27-4-2016 14:50
講真,重點唔係話你講出黎既說話有冇影響其他人去行動~
而係本身說話既心態,何必下下都咁負面,好似憤世嫉俗咁.
呢度只係一個遊戲交流平台,上得黎都係想睇下野,係D有用或姐有意思既野

其實都唔少人講過或開post講呢個"態度"....放鬆D啦~正面D啦~
作者: a228278630    時間: 27-4-2016 15:09
鬆D la香港人
作者: 新手勿電    時間: 27-4-2016 17:22
a228278630 發表於 27-4-2016 15:09
鬆D la香港人

以下內容COPY於香港巨商Facebook的公開內容
Arsenal Hei 咁都無活動
讚 · 回覆 · 45分鐘
黃振華
黃振華 留名睇比人*老*
讚 · 回覆 · 16分鐘
Eric Lam
Eric Lam 還我深夜商店
讚 · 回覆 · 14分鐘
Fan Wong 哂* 氣啦 d*樣係咁幫外掛買幣 又幫外掛封路 外掛佬又有機打 又有錢賺 不知幾撚爽 你班*樣呢? 錢又比埋外掛 又比外掛佬搞到無機打 醒未?
讚 · 回覆 · 4 · 18小時
Terry Lo
Terry Lo *你老* 亂*封AC 外掛晚晚又唔封 我無撚用過外掛又封*我 咩 電磁資料記錄異常 打去台灣又唔解釋咩係電磁資料記錄異常 ,都唔知做錯咩
讚 · 回覆 · 17小時

支持大家去官方Fb發放正能量!!!!!!!!!!!!!!
作者: a228278630    時間: 27-4-2016 17:26
新手勿電 發表於 27-4-2016 17:22
Arsenal Hei 咁都無活動
讚 · 回覆 · 45分鐘
黃振華

又一個極端派

作者: 新手勿電    時間: 27-4-2016 17:59
a228278630 發表於 27-4-2016 17:26
又一個極端派

其實討論區有言論自由
佢有權係度叫人退巨
佢亦都無犯任何版規
所有野都有平反2邊
照你講法
你都係1個支持巨商既"極端派"
作者: 小妍~    時間: 27-4-2016 18:57

笑 個POST用黎比人對號入座?

如果個人本身負面又憤世嫉俗

厭惡呢個社會 討厭自己

其實講野都好難正面得去邊 (幫緊樓主針對緊果個 )

唔退巨唔緊要 退樂古啦
作者: 小妍~    時間: 27-4-2016 19:01
新手勿電 發表於 27-4-2016 09:22

支持大家去官方Fb發放正能量!!!!!!!!!!!!!!

好!! 正能量!! 支持官方早日結業 (算唔算?)
作者: 小妍~    時間: 27-4-2016 20:29

D憤世廢青終日無所事事

每日做同一樣野講同一樣野發放負能量

我只能這樣 唔好唔開心啦

唔同你嗲啦 唔洗回我啦
作者: 小妍~    時間: 27-4-2016 20:43
行埋角落頭自己玩啦
作者: a228278630    時間: 27-4-2016 22:41
新手勿電 發表於 27-4-2016 17:59
其實討論區有言論自由
他有權係度叫人退巨
佢亦都無犯任何版規

又他又佢 想點先
一直我都無講過任何野支持巨商 我只系覺得 既然禁唔中意呢隻game 覺得佢系害人系坑 禁何必仲要玩?玩都無所謂 但既然都仲玩緊 點解要系個個post都要講一次叫人退巨話比人知巨商系坑
禁樣做有意義咩?定系禁做可以令自己心態平衡番?好難捉摸
作者: a228278630    時間: 27-4-2016 23:57
魔界幻龍 發表於 27-4-2016 23:24
所以咪話洗濕頭同未洗濕頭係有分別

1. 洗濕頭

所以咪話你偏激囉細路
第一 外掛 無錯 巨商系好多外掛 但無外掛 宜加d兵/裝有禁平?有禁容易就玩到用到?心態問題姐 講真宜加仲有玩巨商既都系好多年前既一班玩家 大部分人都系抱住可以用比較便宜既價錢可以滿足以前做唔到既野
另外,「外掛團」唔該你證明哂成個團既人大部分都用外掛先好講呢個團系外掛團 小貓1,2隻用外掛就話成個團系外掛?以你講法 唔講香港有人殺左人,香港人就系殺人犯?
洗濕頭,你d用詞真系幾特殊
第二,再次重申 我幾時叫人投放金錢時間心機落巨商?我以前所講既只系我自己諗法 無「叫人」去禁樣做,反而系你不停「叫人」退巨 將自己既諗法當成事實
邊個吹到隻game識飛?麻煩引用
妄想症?真系心照
作者: ho572003    時間: 28-4-2016 02:00
老實講 自己咪又係講一套做一套
想退巨咪退巨囉 仲係到浪費時間上樂古發放負能量都唔知做乜勁
咩停止時間用念力打機

呢家又唔係得巨商一隻game玩 講到lag機死ser世界末日咁款
擺唔擺錢落去玩巨商係你情我願既 有人唔鍾意使錢 有人鍾意使錢換多d野玩 多d滿足感

其實呢隻game唔係得打怪升lv, 有得買賣 吹水 鬼道 玩下廠
除非d人擺左好多錢同時間落去 但蝕錢又玩得唔開心 甚至封ac
或者係 佢呢個世界得巨商一隻game 無左巨商就生活唔到既廢青啦

好似某人咁講 唔好用你一個人諗既野套落人地到
作者: 新手勿電    時間: 28-4-2016 03:29
a228278630 發表於 27-4-2016 22:41
又他又佢 想點先
一直我都無講過任何野支持巨商 我只系覺得 既然禁唔中意呢隻game 覺得佢系害人系坑 禁何 ...

筆誤而己
謝謝提醒

佢叫人退巨 咪又佢講lo
點樣要禁執著呢
把口生係人地度

你唔理佢 佢講講下 無引就唔會再講 (好似係
作者: 新手勿電    時間: 28-4-2016 03:36
a228278630 發表於 27-4-2016 23:57
所以咪話你偏激囉細路
第一 外掛 無錯 巨商系好多外掛 但無外掛 宜加d兵/裝有禁平?有禁容易就玩到用到? ...

第一 外掛 無錯 巨商系好多外掛 但無外掛 宜加d兵/裝有禁平?有禁容易就玩到用到?心態問題姐 講真宜加仲有玩巨商既都系好多年前既一班玩家 大部分人都系抱住可以用比較便宜既價錢可以滿足以前做唔到既野
另外,「外掛團」唔該你證明哂成個團既人大部分都用外掛先好講呢個團系外掛團 小貓1,2隻用外掛就話成個團系外掛?以你講法 唔講香港有人殺左人,香港人就系殺人犯?

可憐既沉默大多數
大部分人都系抱住可以用比較便宜既價錢可以滿足以前做唔到既野 <點解唔去台巨 -.-
我要d兵同裝禁平做乜? 原本手動玩家賺既錢 比外掛賺哂會開心d? OK 又係心態問題
我就係第2批入食魂 帶升搵錢既人 果陣d 100lv兵都賣到下錢
我d fd個個賣蛇女 孫子都賺到2本
但係d外掛出左黎之後呢?
唔好咁離地啦
明知官方個打爆外掛 全球最快網路係假既 都照玩 嗯
我一定係腦袋有問題
我成日都講 用外掛唔係大問題 用完唔認 果下先係問題
做得出唔敢認 RIP

明知佢用外掛都唔踢佢 唔係外掛團係乜

見到有人殺左人 你唔報警 香港人玩知情不報?

唔想再回呢個帖
本身對你既觀點都認同
但係你講埋d咁既野
但無外掛 宜加d兵/裝有禁平?有禁容易就玩到用到?
無辦法
作者: ho572003    時間: 28-4-2016 03:52
魔界幻龍 發表於 28-4-2016 02:43
睇黎都係有人唔明洗濕頭同未洗濕頭既分別

真係你情我願既

我就見唔到邊句係講推人落坑啦
鬼道係有人玩 只係玩得既都係有返咁上下財力 可能你唔知姐

成日係到話fb負能量勁過呢到 其實好正常架喎 fb係其中一個同普雷斯直接溝通既渠道
唔通鬧呢樣鬧果樣周圍去論壇鬧咩 鬥fb同樂古邊個負能量多都幾搞笑

成日問人會唔會推薦巨商俾人玩 又係搞笑既
一隻十幾年既game 要玩既都一早玩左
更何況唔指巨商 大部份game除左一開始新出果陣係有人推薦,
有邊隻game係開左幾個月去到有人開始唔玩先推薦俾人架
作者: 新手勿電    時間: 28-4-2016 03:58
ho572003 發表於 28-4-2016 03:52
我就見唔到邊句係講推人落坑啦
鬼道係有人玩 只係玩得既都係有返咁上下財力 可能你唔知姐

Tera 講真架
之前幾個月
有大陸仔用bug刷點/game錢 (幣值一星期上升40倍)
google"有沒有現在網頁商城能刷道具的八卦?"
搞到d老手走哂
連果d咩鬼野 娛樂小骰寶(賭錢 大細) 淘寶大乖乖(專門賣點數)
全部走哂

最近呢個星期出左個免費送vm6 +15活動(強度相等於句刀)
先多人玩翻
我都好努力周圍搵人同我一齊玩
有興趣既話 pm我
作者: ho572003    時間: 28-4-2016 04:31
新手勿電 發表於 28-4-2016 03:58

上網search過隻game睇圖唔係好岩我玩XD
不過隻game都叫有個識做既代理..我地偉大既普雷斯....唉..
有緣既一定有隻game會大家都岩玩既~~
作者: foolruner    時間: 28-4-2016 09:27
新手勿電 發表於 27-4-2016 17:59
其實討論區有言論自由
佢有權係度叫人退巨
佢亦都無犯任何版規

其實討論區有言論自由,可以叫人退巨
但同樣有言論自由,可以叫人不要再叫人退巨
同樣無犯版規,這已無關版規事,毋須以版規說事
作者: foolruner    時間: 28-4-2016 09:47
有些人說話好有趣
支持自己的論點就大談特談
對自己論點不利就「已經唔理」

一開始就定義玩巨商是壞事,然後論證一大堆,最後論證得出叫人玩巨商是做壞事
此理論很明顯有問題

另外現今的社會,太愛對人不對事
只要說話,立即將他祖宗十八代、朋友、遠親的事翻找出來,只要有攻擊點就攻擊,即使與事無關
最後就自然一片負能量

很不喜歡那些只愛負能量,偏偏又打死不走的人

哦哦,不要對號入座哦
作者: lingchi5    時間: 28-4-2016 12:02
台巨加加埋埋應該唔止百幾人咁小既.....
作者: ho572003    時間: 28-4-2016 13:44

根本有d人玩巨商玩得唔開心
自己又唔退巨 又要叫人退巨
由頭到尾 都係果d 明晒 心照
yes/no 完 睇fb 有冇推薦俾人

識得問人問題又唔識回應人
都唔知係到拉人退巨迫人覺得隻game唔好玩,無前途做乜 搞笑

成日話人為左自身利益先叫人唔好退 其實要退咪退 少咁d人又唔會死既
咪一樣當吹水game咁玩 又要駁又要懶係攻心計懶係明人心諗乜真係奇怪
作者: 小妍~    時間: 29-4-2016 00:14
成日叫人退巨果D廢青 求你地快D退巨退樂古

無人留你地 唔好賴死唔走啦
作者: 小妍~    時間: 29-4-2016 02:14
創作力量同幻想 會嚇你一跳
作者: ho572003    時間: 29-4-2016 11:09
小妍~ 發表於 29-4-2016 02:14
創作力量同幻想 會嚇你一跳

算吧啦人地玻璃心憤青黎 我都廢事理佢
打機打到咁都唔知點解既
作者: ho572003    時間: 29-4-2016 11:39

玩巨商賺錢做商人係我興趣
放工返屋企緊係打機hea架啦
唔通你24粒鐘都返工咩 X_X

ps.真心唔明某d人唔知其他人為咩去玩巨商 但又要迫人認同佢甚至幫人假設埋個心態點解

#見到人d玻璃碎晒啦
作者: foolruner    時間: 29-4-2016 11:42
ho572003 發表於 29-4-2016 11:09
算吧啦人地玻璃心憤青黎 我都廢事理佢
打機打到咁都唔知點解既

自以為找到道理,實際只是自己想像,就是這種了

退巨二字沒那麼大威力,叫人「入坑」都沒那麼大威力

其實只要有看到他的話,就會明白是甚麼心態。
一直隻字不提叫人退巨,到某天突然開始,一有機會就叫人退巨,然後不停說玩韓巨好過
想必有原因
http://www.nakuz.com/forum.php?m ... 28&pid=35442231

其實韓巨是最大坑,據聞海外IP會封帳
作者: 小妍~    時間: 29-4-2016 21:13

D人講黎講去都係三篤屁 睇黎都哂時間

日後都係繼續無視算

社會上有好多人無正職 無學返 無所事事 又無朋友 (列明事實,非針對)

你愈應佢佢就愈興奮,因為難得有人陪佢消磨時間

你自己日日係到發脾氣嬲都無用架

24小時係到發貼葡萄發放負能量叫人退巨,有 用咩

食得咸魚抵得渴,頂唔順咪自己消失囉,無謂勉強自己、或者害人。
作者: 小妍~    時間: 29-4-2016 22:18
好大陣酸味
作者: wongwing666    時間: 30-4-2016 00:11
想重玩 現在UP LV 快唔快?
作者: 小妍~    時間: 30-4-2016 00:24
嗯 知啦
作者: 小妍~    時間: 30-4-2016 05:11
咁緊張做咩姐傻西瓜
作者: foolruner    時間: 30-4-2016 10:12
何者激動,已經知曉

日後我又隨便開一個POST刺激你打千字文先,反正那麼簡單
作者: 小妍~    時間: 30-4-2016 21:55
講黎講去都係同一個故仔
作者: 017758258    時間: 1-5-2016 08:36
路過見到某版主成日提廢青之類言詞人身攻擊某會員
有理者需要用這種言詞來踩人想助長自己威風?.?
難道是某會員說中某版主的行為,只會以眨義說話作出攻擊呢
有趣有趣.
作者: 頭搖又尾擺    時間: 1-5-2016 13:27
017758258 發表於 1-5-2016 08:36
路過見到某版主成日提廢青之類言詞人身攻擊某會員
有理者需要用這種言詞來踩人想助長自己威風?.?
難道是某 ...

州官又邊有可能會講D違規發言呢?
人地講護主犬呀,葡萄友 , 賤, 過街老鼠就係違規發言會俾人鎖post
版主話得其他會員係廢青, 傻西瓜呢啲term就一定唔係鬧緊人/侮辱緊佢
版主永遠是對的   
作者: 南非王子    時間: 2-5-2016 14:39
有咩大家慢慢傾囉~玩game姐

歡迎光臨 樂古Nakuz (http://2fwww3.nakuz.com/) Powered by Discuz! X3.2